Oluline FSC tarneahela teave Soil Association Certificationilt

OLULINE FSC TARNEAHELA TEAVE SOIL ASSOCIATION CERTIFICATIONILT

  1. FSC nõuete moodul FSC-STD-01-004 – FSC kooskõlastatud sertifitseerimine EUDRiga

FSC on avaldanud FSC nõuete mooduli, uuendatud FSC riskihindamise raamistiku ja erinevad nõuandvad märkused ja tõlgendused, et tugevdada oma pühendumust jätkusuutlikule metsandusele. Need muudatused jõustuvad kohe FSC nõuete mooduli kasutajatele.

FSC nõuete moodul – FSC-STD-01-004: See on uus vabatahtlik lisamoodul, mis toetab EUDRi järgimist, pakkudes täiendavaid nõudeid metsamajandamisele, tarneahela juhtimisele ja kontrollitud puidu sertifitseerimisele, samuti akrediteerimisnõudeid. See on loodud aitama ettevõtetel kasutada oma FSC sertifikaati, et täita EUDRi rangeid nõudeid, eemaldades ebakindluse selle kohta, mida on vaja lisaks FSC sertifikaadile. Moodul kirjeldab põhjalikke hoolsuskohustuse süsteeme, viies läbi põhjalikke riskihindamisi FSC riskihindamise raamistiku abil ja säilitades läbipaistvat tarneahela dokumentatsiooni. Laadige moodul alla dokumendikeskusest siit. Lisateave nõuete mooduli kohta siin.

FSC riskihindamise raamistik – FSC-PRO-60-006b: FSC-PRO-60-006b FSC riskihindamise raamistik jõustub kohe nõuete mooduli kasutajatele ja riskihindamiste arendajatele. Uus raamistik pakub ettevõtetele terviklikku tööriista, et hinnata ja vähendada metsasaaduste hankimise riske. Riskihindamise raamistik kehtib ka sertifikaadiomanikele, keda EUDR ei mõjuta. FSC riskihindamise raamistik on kooskõlas EUDRi regulatiivsete nõuetega vastutustundliku hankimise tagamiseks, sisaldades 64 näitajat, mis hindavad riske sotsiaalsete ja keskkonnaaspektide põhjal. Järgmine FSC kontrollitud puidu hankimise riskihindamine põhineb sellel uuendatud raamistikul. Laadige FSC riskihindamise raamistik dokumendikeskusest alla siit.

Süsteemiülesed muudatused nõuannete kaudu: Et veelgi tugevdada FSC süsteemi, tagamaks raadamisvabad tooted, kiirendas FSC oma poliitika rakendamise muudatusi. Need muudatused lisatakse olemasolevasse süsteemi nõuannetena, mis lõpuks tagavad, et tooted ei hävita ega halvenda metsade seisundit ning on kooskõlas EUDRiga ega sisene süsteemi ega saa FSC sertifikaati. Täiendavad nõuanded tarneahela juhtimise ja kontrollitud puidu kasutajatele on lisatud, et toetada nõuete mooduli rakendamist ja kooskõlastamist ülemaailmsete parimate tavadega. Järgmised nõuanded on avaldatud ja jõustuvad kohe FSC nõuete mooduli kasutajatele:

FSC nõuete moodulit toetavad dokumendid: FSC on avaldanud ka täiendavad dokumendid, mis toetavad FSC nõuete mooduli rakendamist ning selgitavad nõudeid ja kooskõlastamist EUDRiga. See hõlmab:

  • FSC-GUI-40-004a-01 FSC Product Classification & Harmonized System Codes Alignment, mis kirjeldab, kuidas FSC tootekoodid ühtivad EUDRi Harmoneeritud Süsteemi (HS) koodidega; juhendi leiate siit.
  • Seotud tõlgendused tarneahela juhtimise kohta (INT-STD-40-004-71). Tõlgenduse leiate siit.
  • Seotud tõlgendused kontrollitud puidu kohta (INT-STD-40-005-34 & INT-STD-40-005-35). Tõlgenduse leiate siit.
  • Seotud tõlgendused metsamajandamise kohta (INT-STD-01-004_01, INT-STD-01-004_02, INT-STD-01-004_03, INT-STD-01-004_04, INT-STD-01-004_05, INT-STD-01-004_06, INT-STD-01-004_07 & INT-STD-01-004_08). Tõlgenduse leiate siit.

Need tõlgendused on koondatud koos FSC ja EUDRi terminoloogia võrdlusega FSC nõuete mooduli tugimaterjalidesse siin.

Rakendamise kuupäevad:

  • juuli 2024: Normatiivsete dokumentide avaldamine, sealhulgas FSC-STD-01-004 FSC nõuete moodul, FSC-PRO-60-006b FSC riskihindamise raamistik ja seotud nõuanded süsteemiüleste muudatuste jaoks.
  • juuli 2024: Kõigi avaldatud normatiivsete dokumentide jõustumiskuupäev FSC nõuete mooduli kasutajatele.
  • oktoober 2024: Nõuannete jõustumiskuupäev kõigile sertifikaadiomanikele.
  • Detsember 2025: Nõuannete ülemineku lõppkuupäev kõigile sertifikaadiomanikele.
  1. ADVICE-40-004-23 V2-0 – Nõuanne töövõtjate hindamise kohta FSC põhiliste tööjõunõuete alusel:

FSC on avaldanud nõuande ADVICE-40-004-23 V2-0 uuendatud versiooni, mis jõustub 1. novembril 2024. See nõuanne kehtestab nõuded organisatsioonidele (sertifikaadiomanikud ja taotlejad), et tagada FSC sertifitseerimata töövõtjate, kellega on sõlmitud allhankelepingud, hindamine FSC põhiliste tööjõunõuete (CLR) alusel. Muudatused täiendavad eelnevaid nõudeid, sätestades, et allhankelepingud peavad sisaldama kohustust järgida FSC põhilisi tööjõunõudeid, ning organisatsiooni enesehindamised peavad hõlmama ka allhankijaid. Lisaks on lisatud säte riskitaseme kohta, nõudes, et organisatsioon esitaks tõendeid töövõtja esimese/teise/kolmanda osapoole auditi kohta, kui see on asjakohane. Nõuande leiate (lehekülg 29) siit.